(ВІДЕО) На Сумщині за матеріалами прикордонників викрито та припинено злочинну діяльність особи, яка незаконно переправляла осіб через державний кордон України

НАЗАД
05 червня 2023 14:30

Правоохоронці затримали чоловіка після одержання частини від обумовленої суми в розмірі 3 тис. доларів США.

Нещодавно на Сумщині правоохоронці за матеріалами Сумського прикордонного загону викрили та припинили злочину діяльність особи, яка займалась незаконним переправленням осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що у зв’язку із військовою агресією та введенням воєнного стану пункти пропуску через державний кордон України тимчасово закриті, підозрюваний вирішив організувати незаконне переправлення осіб на територію російської федерації через Республіку Молдова. Застосовуючи засоби конспірації, чоловік підшукав двох бажаючих жителів Сумщини виїхати на територію країни-агресора. Свої послуги він оцінив у 6 тис. 500 доларів США.

Правоохоронці затримали чоловіка після одержання частини від обумовленої суми в розмірі 3 тис. доларів США. Затриманий – уродженець росії, останнім часом проживав у Луганській області, а з початку повномасштабного вторгнення рф зареєстрований як внутрішньо-переміщена особа в Києві.

Наразі за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 80 тис. грн застави, а також йому оголошено підозру за вчинення злочину.

Триває досудове розслідування.

Заходи проводились за процесуального керівництва прокуратури Сумської обласної, спільною міжвідомчою групою, до якої увійшли співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Сумського прикордонного загону, слідчі Слідчого відділу та співробітники четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Суми) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві та співробітники Управління стратегічних розслідувань у Сумській області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси